Filip Kůrka – Myslivecký realismus vol. 1 v The Chemistry Gallery

Obrazy Filipa Kůrky jsou považovány za kontroverzní a přehnané. A skutečně takové jsou. Nebo ne? Přijďte si udělat vlastní názor na první výstavu Mysliveckého realismu Filipa Kůrky, která bude k vidění v The Chemistry Gallery v Praze na Letné od 13. května do 18.  června.

Výstava Filip Kůrka – Myslivecký realismus vol. 1 zaplní The Chemistry Gallery obrazy, které vás vtáhnou do hlubokých lesů, kde spolu souloží nymfy s myslivci v zelených kamizolách, pořádají se lovy na zvěř a pohanské rituály. Budete svědky střetnutí nového a starého světa plného paradoxů. Značná část Kůrkových děl je inspirována tvorbou realistů 19. století, jejichž odkazu vzdává hold prostřednictvím parafrází jejich slavných obrazů.

Filip Kůrka (*1993) je absolventem pražské Akademie výtvarných umění – prošel ateliéry Martina Mainera a Jiřího Petrboka. V průběhu studia absolvoval stáže na univerzitě v Londýně a také v ateliéru intermediální konfrontace Jiřího Davida na pražské UMPRUM. Velkou vlnu kontroverze vzbudil již svou diplomovou prací How Babies Are Made v roce 2019.