Výstava reportážních snímků Seana Gallupa zahajuje nový ročník soutěže Czech Press Photo

Zasedání zahraniční poroty soutěže Czech Press Photo je pravidelně doprovázeno výstavou jednoho z porotců. Letos v galerii Czech Photo Centre představí své reportážní snímky Sean Gallup z Getty Images, který žije a pracuje v Německu. Výstava Sean Gallup – reportážní fotografie nabídne průřez jeho kariérou. Výstava byla zahájena vernisáží 14. října v 18.00. Poté bude expozice od středy 20. října přístupná veřejnosti a potrvá do 14. listopadu.

Sean Gallup je skvělý fotograf a pravý reportážní profesionál. V 90. letech často fotografoval v České republice, zejména v Praze. Na výstavě například uvidíte jeho snímek bývalého komunistického pohlavára Miloše Jakeše,“ říká Dan Materna, manažer soutěže Czech Press Photo.

Nyní fotoreportér Sean Gallup žije v Berlíně, kde s týmem nezávislých fotografů zajišťuje zpravodajství a obrazové pokrytí pro Getty Images v Německu, Švýcarsku a v Rakousku.

Jeho fotografie se pravidelně objevují v médiích po celém světě a vycházejí na titulních stránkách deníků a magazínů jako jsou například: Time, The New York Times, The Washington Post, Der Spiegel, Vanity Fair, The Guardian, The Independent a mnoha dalších.

V jeho kariéře se stala stěžejní série fotografií vztahujících se k pravicovému extremismu, která byla v roce 2013 vystavena ve Vojenském historickém muzeu bundeswehru v Drážďanech a následně cestovala po dvanácti místech po celém Německu. V poslední době se autor věnuje dlouhodobému projektu, který dokumentuje globální oteplování v arktických a alpských oblastech.

Výstava bude otevřena 20. října a potrvá do 14. listopadu. Otevírací doba: úterý až pátek vždy od 11.00 do 18.00 hodin a o víkendu od 10.00 do 18.00 hodin. Ve velké výstavní síni probíhá výstava Petra Bruknera Jen tak jsem šel kolem. Galerie Czech Photo Centre se nachází 100 metrů od stanice metra Nové Butovice na adrese Seydlerova 2835/4, Praha 5.