Soňa Krupičková a Bára Golasowska: Motýlí efekt

Mnohdy přemýšlíme o tom, jak mohou drobné detaily změnit celý náš život. Jak jedno malé rozhodnutí ovlivnilo to, zda jsme tam, kde jsme chtěli být, či nikoliv. Zda máme tu práci anebo toho partnera, po kterém jsme toužili. Takové jedno mávnutí motýlích křídel může způsobit velké změny. Vše na světě je propojené a jediný moment může spustit řetězovou reakci. Hledejme v různých životních situacích příležitost, motivaci, šanci posunout se tam, kde se budeme cítit šťastní a naplnění.

Tato výstava vypráví příběh o tom, jak je potřeba si vážit všech drobností, které nás v životě potkají. Proto čas, který motýl stráví jedním mávnutím křídel, tento krátký moment, nám může zásadně proměnit budoucnost.


Motýli nás fascinují nejen svou krásou, ale i tím, jaký příběh se za nimi skrývá. i když je jejich život relativně krátký, většinu z něj si zvolili strávit na květech. Výborná volba. Jejich chuť rozpoznávají pomocí nohou. Existuje i motýl, který se za celý svůj život nenapije ani vody. Život a vývoj motýlů je prostě velice fascinující. Například i to, že se dokáže vylíhnout ze zakuklené housenky. 

Naše obrazy jsou nejen prostým zobrazením reality, přijďte si poslechnout příběhy, které se za nimi skrývají.

Soňa a Bára

Soňa Krupičková a Bára Golasowska: Motýlí efekt, výstava se koná od 1.9. do 28.9.202 v Galerii U Zlatého Kohouta, Michalská 430/3, 110 00 Praha 1.

Foto: Livio Zanotto