Kulturní tip: Výstava Korálový útes – Šárka Bilinová představuje intuitivní a experimentální soubor děl

Výstava umělkyně Šárky Bilinové  v prostoru Stairs Gallery na Střídačce v Praze představí soubor děl s názvem Korálový útes. K vidění budou díla odkrývající různá témata osobních prožitků a myšlenek. Obrazy, které s využitím mnoha technik a s lehkým humorem balancují na hranici chaosu a kýčovitosti. Hlavním společným rysem je poukázat na živost a barevnost vnímání. Vernisáž proběhne 22. července od 19.30 hodin. K zpříjemnění atmosféry zahraje kapela Bookie Baker a hudebník Zaya Ganbold.

Šárka Bilinová vystudovala vysokou školu v oboru ekologie. Právě pestrost a hravost přírody se pro ni stala nedílnou inspirací při tvorbě, nyní žije na statku uprostřed lesa se svým partnerem. Odmala navštěvovala výtvarné kroužky pod vedením Diany Sayehové, která v ní probudila touhu malovat. Zkouší různé techniky malby, pracuje s velkou škálou barev a struktur. O svých malbách tvrdí, že se skrz pestrost, barevnost a hravost snaží navodit v divákovi pocit až téměř navrácení se do dětství: „Dětské oči vidí stejně všechno nejbarevněji.” V současné době se věnuje i dalšímu volnému umění jako grafika a fotografie.

Portfolio: umelci/blog/portfolio-item/sarka-bilinova

Střídačka je útulný a světlý prostor s příjemnou venkovní terasou. Odpoledne tady probíhají pololetní kroužky, v dopoledních hodinách prostor využívají senioři nebo školní skupiny. Večery patří dospělákům a víkendy celým rodinám. Vstup na Střídačku hledejte za pravým křídlem Průmyslového paláce na rohu Malé sportovní haly.

Web: navystavisti.cz/stridacka